Obljetnica 90. godina rada i djelovanja dobrovoljnog vatrogasnog društva Beravci

Datum objave: 30. 8. 2018.

Dobrovoljno vatrogasno društvo 26.8.2018. godine proslavilo je obljetnicu 90. godina neprekidnog obavljanja vatrogasne djelatnosti i time uvelike doprinosi razvoju i unaprijeđenju vatrogastva i zaštite od požara.

Kroz dugih 90 godina rada i djelovanja društva  prošao je veliki broj požrtvovnih i hrabrih ljudi koji su obavljali dužnost vatrogasca i stavili se na raspolaganje u svakom trenutku žrtvujući svoje vrijeme, zdravlje pa čak i život kako bi pomogli drugima. Osnivačima i svim tim dobrim ljudima velikog srca ovom proslavom želimo odati počast i nastaviti tradiciju  koju su oni započeli, a ujedno i mlađim generacijama ukazati na obvezu obavljanja ove  humane djelatnosti da uvijek budu spremni pomoći drugima kojima je pomoć najpotrebnija.

Na obilježavanje ovako velike i važne obljetnice osim članova i simpatizera društva sudjelovali su i predstavnici lokalne i regionalne samouprave i to: zamjenik župana Brodsko – posavske županije Stjepan Bošnjaković, načelnik Općine Velika Kopanica Ivan Meteš, Zapovjednik Vatrogasne zajednice BPŽ Stjepan Županić, Vijećnici općinskog vijeća općine Velika Kopanica, donatori, partneri, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva, predstavnici lokalnih udruga i drugi mještani.

Zahvalu svima koji su doprinijeli u organizaciji te na bilo koji način uveličali ovu veliku proslavu 90. godina postojanja, rada i djelovanja društva  dali su Predsjednik DVD-a Beravci Josip Glavačević i Zapovjednik Matija Vukasović sa suradnicima.

Hvala svima!

 

Više iz medija:

https://m.sbplus.hr/opcine/velika_kopanica/zivot/udruge_gradana/od_pozara_zbog_neopreznosti_djecaka_do_osnutka_dvd-a.aspx#.XPObphYza00

http://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/u-beravcima-svecano-obiljezeno-90-godina-aktivnog-rada-dvd-a-beravci-25322.html